Styret
Styrelsen
AU
Alumni- utskottet
CermU
Cermoni- utskottet
CybU
Cyberutskottet
FermU
Fermenterings- utskottet
IdrU
Idrottsutskottet
InfU
Informations- utskottet
KG
Kommando Gul
KM
Kafémästeriet
MU
Mässutskottet
NU
Näringslivs- utskottet
PengU
Pengautskottet
pHøs
pHøset
PM
Prylmästeriet
Puben
Puben
6M
Sexmästeriet
SM
Studiemästeriet
SrBK
Studierådet
SU
Skyddsutskottet
ValleB
Valberedningen
Övriga
Övriga
PROJEKTGRUPPER
På K-sektionen finns möjligheten att starta projektgrupper för aktiviteter som inte platsar i de ordinarie utskottens verksamheter. Vem som helst kan starta en projektgrupp. För mer information om att starta eller gå med i en projektgrupp, kontakta Styrelsen.
Här bredvid visas de projekt som är aktiva just nu!
PROJEKTGRUPPER
På K-sektionen finns möjligheten att starta projektgrupper för aktiviteter som inte platsar i de ordinarie utskottens verksamheter. Vem som helst kan starta en projektgrupp. För mer information om att starta eller gå med i en projektgrupp, kontakta Styrelsen.
Här bredvid visas de projekt som är aktiva just nu!
NKK
NKK står för Nordisk Kemikonferens, och är en stor samling av kemitekniker från hela Norden i olika städer varje år. Projektgruppen NKK hjälper till att organisera resor och informationsspridning, och planera för när besöket sker i Lund.
KRUT
KRUT står för Kemi- och biotekniker Reser Ut Tillsammans och vi finns till för att främja resande, friluftsliv och gemenskap på K-sektionen. Vår vision med projektgruppen är att kunna anordna resor och aktiviteter runt om i världen såväl nära som långt ifrån.
BTD-gruppen
BTD står för Bioteknikdagarna och är ett flerdagarsevent för bioteknikare från flera lärosäten i Sverige, som äger rum på olika lärosäten varje år. De år som BTD hålls i Lund startar Bioteknikansvariga upp denna projektgrupp. Projektgruppen har i uppgift att organisera, planera och anordna BTD. Arbetet inom projektgruppen innefattar bl.a. företagskontakt, sponssökning, budgetplanering och planering av events.
LabbRocK
LabbRocK är vårt alldeles egna sektionsband! LabbRocK har haft spelningar på diverse events som Sektionen hållit i såsom KULA-sittning, Kalibrering och Fine Dining. När det inte är spelningar, har de rep ungefär en gång i veckan. För de musikintresserade är detta den perfekta projektgruppen att vara med i!
Examensbalskommittén
ExU är en projektgrupp som organiserar och genomför ett examensfirande för de studenter på Sektionen som ska ta examen. ExU startades första gången för att organisera ett examensfirande 2024 och planerade då en 100-dagars slasque sittning, examensbankett och examensceremoni. Ifall man har idéer eller planer på hur ett examensfirande ska se ut så är man varmt välkommen att gå med och försöka göra dessa till verklighet så att man själv får ett bra examensfirande!
Jubileumskommittén
Ungefär vart femte år brukar K-sektionen fira jubileum i form av sittningar, pubar och bal! Jubileumskommittén brukar starta upp året innan ett jubileum för att planera och anordna K-sektionens jubileum. Då hanterar man bl.a. företagskontakt, spons och budgetplanering. Till jubileumsspexet brukar en dedikerad spexgrupp rekryteras av den internt utsedda Spexgeneralen, som sedan sätter upp ett helt spex inför jubileumet!
UtvärdU
UtvärdU är ett visionärt projekt som startades upp för att utvärdera vilka behov vår sektion har. Det kan vara allt från vilken sorts verksamhet som behövs till vilka aspekter som behöver förbättras på Sektionen. Den kan man gå med i om man har idéer och en vision för vad som behöver förbättras på Sektionen!
NÄMNDEN OCH KOLLEGIER
Nämnden är ett begrepp på K-sektionen som innebär mötena som alla utskottsledare har med Vice Ordförande under året. Några övriga funktionärer deltar ibland och mötena är till för att få en naturlig kommunikation mellan utskotten. Frågor som rör alla utskott tas upp på mötena och de är även tänkta att vara en möjlighet för diskussion mellan utskotten.
Kollegie är ett begrepp som används när personer som har samma post på olika Sektioner träffas och har möte angående deras verksamhet. Till exempel träffas Ordförande från alla Sektioner och diskuterar övergripande frågor som rör allas verksamhet. Ett annat är SrX där Studieordföranden för varje sektion träffas och diskuterar utbildningsfrågor som rör alla sektioner. Kollegier är en stor tillgång för alla Sektioner och möjliggör stora samarbeten mellan sektionerna samt att alla är sams.